CMR obrazec po vaši meri

Kako izbrati pravi CMR obrazec?

Na voljo imate CMR obrazec s tiskom ali CMR obrazec brez tiska podjetja. CMR s tiskom omogoča, da se v željeno polje natisnejo podatki podjetja in doda tabelo za menjavo palet. (Pelettenschein). CMR brez tiska podatkov podjetja nima.

Predstavljamo vam izjemno ugodno in enostavno naročanje obrazca CMR, popolnoma po meri kupca. Naročite preko spleta ali nas kontaktirajte na 040 861 890 in info@cmrpoint.com.

5 enostavnih korakov za naročilo

  • Izberite CMR, ki ustreza vašim potrebam
  • Vnesite podatke podjetja in naložite vaš logotip
  • Na vaš e-mail vam pošljemo brezplačen grafični osnutek in predračun.
  • Potrjen grafični in plačan predračun
  • Tisk in dostava CMR obrazcev v roku 7-delovnih

Karakteristike CMR obrazcev

  • Format 21 x 29,5 cm
  • samokopirni papir
  • listi perforirani in lepljeni v glavi
  • 4 ali 5 -listni
  • rdeč, moder, zelen, črn, črn tisk

Kako izpolnemo CMR obrazec?

CMR obrazci predstavljajo prevozno pogodbo med pošiljateljem blaga in prevoznikom za prevoz blaga. Pravilno izpolnjen CMR obrazec služi kot dokazilo o predaji pošiljke, ter kot pisno navodilo prevozniku za rokovanje z pošiljko.

Obrazec CMR mora biti praviloma v treh izvodih: potrdilo o prejemu, ki se vrne pošiljatelju, dokazilo o dobavi, ki je namenjeno transportni službi, tretja kopija pa je namenjena prejemniku. Pomembno je, da je tovorni list v celoti in pravilno izpolnjen saj bo le v tem primeru upoštevan kot ustrezen dokaz, da je bil blago dobavljeno v drugo državo članico.

CMR obrazec je najpomembnejši dokument med tovornimi listi.

cmr obrazecCestni tovorni promet predstavlja največji delež prevozov v celotni transportni verigi, ki poteka po kopnem.

Za tovorni prevoz blaga pa se že od leta 1956 uporablja enotni transportni dokument, ki mu pravimo CMR obrazec, pogosto tudi mednarodni tovorni list.

Pomembnost, prednost in odvisnost od cestnega tovornega prometa je več kot očitna, saj so tako industrija in celotna družba odvisna od cestnega tovornega prometa. Če niste vedeli, se v tovornjakih prepelje največji delež tovora v celotni tovorni verigi ali pa je v večini primerov vključen na začetku ali koncu te verige.

Iz tega razloga lahko rečemo, da je tovorni list oz. CMR najpomembnejša listina (dokument) v fizični obliki, ki se uporablja v cestnem tovornem prometu.  Nanaša se na prevoz blaga po cestah in predstavlja potrdilo o odposlanem blagu kot dokazilo o prevozni pogodbi. CMR se izda na lastno željo ali pa na željo pošiljatelja.

Poudariti je potrebno še nekaj najključnejših prednosti cestnega tovornega prometa. To so: dostava od vrat do vrat, visoka povprečna hitrost, visoka prilagodljivost, visoka izkoriščenost zmogljivosti, nepogrešljiv je pri hitro pokvarljivem blagu, blago, ki ima posebnje zahteve…

CMR video v pripravi!

CMRpoint.com je hitra in najugodnejša pot do novih CMR obrazcev. Razlog se skriva v tem, da jih naročite direktno pri podjetju, ki je specializirano za izdelavo samokopirnih obrazcev, te pa vam še isti dan pošljemo na željeni naslov.

Seveda je to odvisno od tega kateri CMR obrazec izberete. Na voljo imate prazne (bianco) brez tiska podjetja ali obrazce s tiskom podjetja.

Preko CMRpoint.com lahko naročite tudi druge samokopirne obrazce kot so: prevoznice, potni nalogi, delovni nalogi, samokopirne pogodbe… vsi obrazci pa so lahko izdelani in prilagojeni glede na vaše potrebe in želje.

Pogosta vprašanja

Kje lahko kupite CMR obrazce?

CMR obrazec ali mednarodni tovorni list je mogoče kupiti v papirnicah ali pa kar preko spleta. Nakup CMR-ja preko spletne strani CMRpoint.com je prava izbira, saj jih kupite direktno od podjetja, ki je izdeluje.

Kako hitro lahko izdelate moje CMR obrazce?

V primeru, da se odločite za obrazce s tiskom vam lahko zadevo pripravimo in natisnemo v roku 5-10 delovnih dni po potrditvi grafičnega osnutka. V primeru, da se odločite za obrazce brez tiska pa vam jih lahko dostavimo že naslednji delovni dan. Če bi želeli imeti obrazce, ki jih je potrebno natisniti dostavljene do določenega roka nas o tem prej obvestite po telefonu in potrudili se bomo, da bodo dostavljeni v željenem roku.